مهاجرت کاری به آلمان

مهاجرت کاری به آلمان (شرایط 2019)

اگر به دنبال به روزترین اطلاعات درباره مهاجرت کاری به آلمان هستید، این مقاله برای شما نوشته شده است.

مهاجرت کاری به آلمان را در قالب دو نوع ویزا می توان تشریح نمود :

1- ویزای کاری آلمان ( BLUE CARD )

2- ویزای جستجوی کار ( JOB SEEKER )

ویزای کاری آلمان ( BLUE CARD ) چیست؟

ویزای کار آلمان (ویزای Blue Card آلمان) به افراد متخصص داده می شود تا بتوانند در زمینه تخصصی خود در آلمان مشغول به کار شوند.

با توجه به رشد منفی جمعیت کشور آلمان، دولت این کشور در نظر دارد امکان اشتغال به کار در آلمان را برای متخصصینی که از سطح دانش و مهارت بالا و سابقه کار حرفه ای در کشور خود برخوردارند، فراهم کند تا بتواند در میان مدت، کمبود نیروی کار متخصص در آلمان را جبران کند.

برای دریافت این ویزا دقیقا باید چه شرایطی داشت؟

اگر تحصیلات، تخصص و سابقه شغلی شما مرتبط با مشاغل مورد نیاز در آلمان باشد و همچنین اگر مدرک زبان آلمانی دارید، واجد شرایط دریافت این نوع ویزا هستید.

شرایط دریافت ویزای کار آلمان:

داشتن دعوت نامه کاری (پیشنهاد شغلی) معتبر در آلمان

داشتن حداقل لیسانس (دارای تاییدیه ZAB)

داشتن سابقه کار (ترجیحا با بیمه تامین اجتماعی - حداقل ۲ سال

تسلط کافی به زبان آلمانی (حداقل در سطحA2 و یا انگلیسی حداقل در سطح IELTS 5.5)

اگر مدرک زبان نداشته باشید، در صورت تسلط نسبی به زبان آلمانی یا انگلیسی هم امکان دریافت این ویزا وجود دارد.

در نظر داشته باشید، آشنایی با کشور آلمان و ارتباط با شرکت های معتبر مرتبط با تخصص شما، می تواند احتمال دریافت ویزا را بالا ببرد.

فرآیند و مراحل دریافت ویزای کار آلمان چیست؟

در قدم اول شما باید وقت سفارت آلمان برای ویزای کار را درخواست کنید و به دنبال عقد قرارداد کاری (Job Offer) معتبر با یک شرکت آلمانی باشید.

سپس در زمان اعلامی با مدارک کامل خود به سفارت مراجعه خواهید کرد. پس از چک شدن مدارک شما توسط آفیسر، با شما مصاحبه ای در حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه انجام خواهد شد که سوالات مهمی را از شما خواهند پرسید.

سوالات با توجه به شرایط شما پرسیده می شود.

پس از بررسی پرونده، یک الی دو ماه بعد با شما تماس گرفته می شود، در صورت موافقت با درخواست شما، باید در زمان اعلام شده جهت دریافت ویزای خود به سفارت آلمان مراجعه کنید و پاسپورت خود را تحویل دهید تا طی دو الی سه هفته بعد، ویزای خود را تحویل بگیرید.

مدت اعتبار ویزای کار آلمان چقدر است؟

این ویزا معمولا برای ۴ سال صادر می شود. البته در صورتی که طول زمان قرار داد منعقد شده کمتر از ۴ سال باشد، مدت ویزای شما نیز به همان اندازه خواهد بود.

آیا ویزای کار آلمان منجر به دریافت اقامت دائم می گردد؟

بله. شما پس از ۳۳ ماه اشتغال و زندگی در آلمان می توانید در خواست اخذ اقامت آلمان را بدهید و چنانچه مدرک زبان B1 داشته باشید این مدت به ۲۱ ماه نیز می تواند کاهش می یابد.

آیا با داشتن ویزای کار آلمان می توان اعضا خانواده را نیز به همراه برد؟

بله. به تمامی اعضای تحت تکفل شما (همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال) نیز از ابتدا ویزا تعلق می گیرد و می توانند به همراه شما به زندگی در آلمان بپردازند.

آیا همسر شما نیز حق کار دارد؟

همسر شما نیز مجاز به کار و اشتغال تمام وقت در آلمان می باشد.

فرآیند اخذ ویزای کار آلمان چقدر طول می کشد؟

در حال حاضر (آپدیت خرداد ۱۳۹۸) مدت زمان دریافت وقت سفارت آلمان برای ویزای کار حدود یکسال می باشد که زمان نسبتا خوبی برای تقویت زبان می باشد.

نکته: برای کاهش دادن این زمان راهی وجود ندارد. به عنوان مثال افرادی در سالهای گذشته این پروسه را از طریق سفارت آلمان در ترکیه انجام می دادند اما در سال جدید میلادی ۲۰۱۹ دیگر این امکان وجود ندارد.

مشاغل مورد نیاز آلمان کدامند؟ + لیست ۲۰۱۹

لیست این مشاغل سالانه اعلام می شود ولی این به معنای آن نیست که به سایر حرفه ها ویزا کار تعلق نمی گیرد، اما شانس این مشاغل به مراتب بالاتر است.

تمام رشته های مهندسی:

مهندسی فناوری اطلاعات (IT)

مهندسی کامپیوتر

مهندسی نرم افزار و یا سخت افزار

مهندسی برنامه نویسی

مهندسی صنایع

مهندسی خودرو

مهندسی مکانیک

مهندسی الکتروتکنیک

مهندسی برق (و یا برق صنعتی)

مهندسی الکترونیک (انواع گرایش ها)

مهندسی معماری

مهندسی عمران

مهندسی ساختمان

مهندسی پروژه

مهندسی تجهیزات بهداشتی

مهندسی جوش

مهندسی پزشکی

مهندسی فناوری حفاری

مهندسی ژنتیک‏

مهندسی شیمی

مهندسی قدرت

مهندسی مخابرات‏

مهندسی مکانیک خودرو‏

مهندسی مواد‏

مهندسی اپتیک و لیزر‏

مهندسی احتراق

مهندسی محیط زیست‏

مهندسی معدن‏

مهندسی مکاترونیک

مهندسی نفت

مهندسی هوافضا

مهندسی اتوماسیون صنعتی

مهندسی لجستیک

بعضی از رشته های پزشکی و پیراپزشکی:

پزشک عمومی

دامپزشکی

پرستاری

مامائی

ارتوپدی

توان‌بخشی

شنوایی شناسی

بینایی سنجی

زیست شناسی

بهداشت، درمان و مراقبت

مشاغل بیمارستانی

نگهداری سالمند

دیگر مشاغل:

ادمین شبکه

علوم پایه

لوکوموتیورانی

رباتیک

مدیر و مهندسی فروش

مدیر و مهندسی پروژه

مدرس اتوماسیون صنعتی

وکیل حقوقی و بازرگانی

متخصص مالیات

حسابدارمالی و حسابرس

تحقیقات فنی و توسعه علم

مکانیک ساخت و ساز

مشاغل مرتبط با سازه های الکتریکی

تکنولوژی ماشین های الکتریکی

متخصص فن آوری فلزی – فناوری ساخت

مشاغل مرتبط با ساخت و ساز ساختمان

مشاغل مرتبط با لوله کشی، گرمایش، تهویه مطبوع

مشاغل مرتبط با کوره و سیستم های گرمایش هوا

تکنولوژیست صنعت

فرایند مدیریت در برق

سنگ تراشی

ردیابی خودرو

مشاور شرکت

مدیریت خرید

دستیار فروش

مدیریت توزیع

مدیر منابع انسانی

مشاور بیمه

بانک

دعوتنامه کاری مورد نظر باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

در نظر داشته باشید طبق رویکرد جدید پلیس اتباع خارجی آلمان، هر دعوتنامه کاری برای ارائه به سفارت باید همه ویژگی های زیر را داشته باشد:

درآمد ناخالص ذکر شده در قرارداد باید حداقل سالانه ۵۱.۰۰۰ یورو (ماهانه ۴۲۵۰ یورو) باشد.

شرکت صادر کننده دعوت نامه، باید شرکت معتبر با سابقه مالیاتی خوب باشد.

شرکت صادر کننده دعوت نامه، نباید تازه تاسیس باشد.

شرکت صادر کننده دعوت نامه، باید تعهد پرداخت دستمزد شما را تا پایان قرارداد کاری به دولت آلمان بدهد.

چگونه دعوتنامه کار (JOB OFFER) پیدا کنیم؟

یافتن قراردادکاری در کشور آلمان، فرآیند ساده ای نمی باشد. در نظر بگیرید که یک شرکت آلمانی حتی بدون اینکه یکبار شما را از نزدیک ببیند باید برایتان قرارداد کاری بفرستد. این شرکت موظف است برای کسی که هیچ شناختی از او ندارد ۵۱.۰۰۰ یورو را برای یکسال دستمزد وی به دولت آلمان تعهد بدهد.

توجه: بعضی از افراد سودجو یا ناآگاه با فروش دعوتنامه کاری مبالغ قابل توجهی را از متقاضیان این نوع ویزا دریافت می کنند. این افراد که با همکاری چند فرد یا شرکت آلمانی اقدام به تهیه این قراردادهای کاری می کنند، باعث ایجاد مشکلات بزرگی برای متقاضیان شده اند.

درنظر داشته باشید هیچ شرکتی بدون شناخت کافی تعهد ۵۱.۰۰۰ یورو را برای شخصی در خارج از اروپا نمی دهد. در واقع نکته اینجاست که این شرکت های صادر کننده دعوتنامه کاری صوری، به دلیل آنکه یک شرکت ثبت شده در آلمان هستند، می توانند دعوت نامه کاری صادر کنند اما اداره پلیس اتباع خارجی آلمان آنها را شناسایی می کند و تبعات آن برای فرد متقاضی نیز خواهد بود.

از این رو سفارت آلمان معمولا دعوت نامه های صوری را تشخیص می دهد و درخواست شما را رد می کند و این امر باعث ایجاد سوءسابقه در حوزه شنگن برای شما می شود. در مواردی هم که سفارت آلمان متوجه موضوع نشود، پلیس آلمان در خاک این کشور افراد زیادی را پس از کشف حقیقت از کشور خود دیپورت می کند.

شرایط تمدید ویزای کار آلمان چیست؟

در هنگام تمدید، شما باید تمامی شرایط و مدارکی که در ابتدای پروسه لازم بوده است را داشته باشید.

مزایای ویزای کار آلمان چیست؟

مدت زمان نسباتا کوتاه انجام پروسه

امکان داشتن شغل مناسب در یکی از بهترین کشورهای دنیا

هزینه نه چندان زیاد

امکان تبدیل این ویزا به اقامت اروپا

امکان به همراه بردن خانواده به آلمان

امکان اشتغال اعضای خانواده در آلمان

محدودیت ها و معایب این ویزا چیست؟

عدم امکان کاریابی آسان از داخل ایران

عدم تضمین دریافت این نوع ویزا از سفارت آلمان

صرف زمان قابل توجه تا تبدیل به اقامت (۲۱ تا ۳۳ ماه زمان تا امکان درخواست اقامت لازم است)

عدم امکان تحصیل برای دارندگان این ویزا

مدارک لازم برای این ویزا کدامند؟

پاسپورت معتبر

قرارداد کاری با یک شرکت معتبر آلمانی (به مبلغ حداقل ۵۱.۰۰۰ یورو در سال)

ترجمه شناسنامه به زبان آلمانی یا انگلیسی (در صورتی که نام و یا نام خانوادگی خود را تغییر داده اید)

ترجمه مدارک تحصیلی و ریز نمرات به همراه تاییدات وزارت خارجه و دادگستری که باید به تایید سفارت نیز برسد

تاییدیه مدارک تحصیلی ZAB و یا همان Anabin

رزرو هتل یا محل اقامت در آلمان

ترجمه رسمی سابقه کار (ترجیحا به همراه بیمه تامین اجتماعی)

گواهی مبنی بر معلومات زبان آلمانی یا انگلیسی (در صورت وجود)

رزومه کامل با فرمت قابل قبول سفارت

بیمه نامه مسافرتی با پوشش حداقل ۳۰ هزار یوروی

نکته ۱: داشتن تاییدیه ZAB یا ANABIN الزامی است. برای دریافت تاییده ZAB به سایت ارزشیابی مدارک تحصیلی آلمانwww.kmk.org مراجعه نموده و دانشگاه محل تحصیل و رشته تحصیلی خود را در آن جستجو کنید. در صورت یافتن نتیجه از آن پرینت تهیه فرمایید.

نکته ۲: داشتن مدرک زبان الزامی نیست و تنها تسلط کافی به زبان آلمانی و یا انگلیسی کافی است.

ویزای جستجوی کار ( JOB SEEKER ) چیست ؟

اگر دعوت نامه کاری در آلمان ندارید، با داشتن این ویزا (که گاهی با نام ویزای کارجویان آلمان نیز شناخته می شود) شما ۶ ماه فرصت خواهید داشت تا در این کشور به دنبال شغل مناسب بگردید. اگر در این مدت موفق بشوید با کارفرمایی به توافق برسید و با وی قرارداد کاری ببندید، می توانید ویزای خود را به ویزای کار آلمان تبدیل نمایید و پس از ۳ سال اقامت دائم و پس از آن پاسپورت دریافت کنید.

با توجه به رشد منفی جمعیت کشور المان، دولت این کشور در نظر دارد امکان جستجوی کار در آلمان را برای متخصصینی که از سطح دانش و مهارت بالا و سابقه کار حرفه ای در کشور خود برخوردارند، فراهم کند تا بتواند، کمبود نیروی کار متخصص در آلمان را جبران کند.

برای دریافت این ویزا دقیقا باید چه شرایطی داشت؟

اگر تحصیلات و سابقه شغلی شما مرتبط با مشاغل مورد نیاز در آلمان باشد، واجد شرایط دریافت این نوع ویزا هستید. البته اگر تخصص شما در این لیست نباشد باز هم می توانید شانس خود را امتحان کنید.

شرایط دریافت ویزای جستجوی کار آلمان:

داشتن حداقل لیسانس (دارای تاییدیه ZAB)

داشتن سابقه کار (ترجیحا با بیمه تامین اجتماعی)

تسلط کافی به زبان آلمانی (حداقل در سطحA2 و یا انگلیسی حداقل در سطح IELTS 5.5)

اگر مدرک زبان نداشته باشید، در صورت تسلط نسبی به زبان آلمانی یا انگلیسی هم امکان دریافت این ویزا وجود دارد.

در نظر داشته باشید، آشنایی با کشور آلمان و ارتباط با شرکت های معتبر مرتبط با تخصص شما، می تواند احتمال دریافت ویزا را بالا ببرد.

فرآیند دریافت ویزای جستجوی کار آلمان (ویزای JOB SEEKER آلمان) چیست؟

در ابتدا شما وقت سفارت برای ویزای جستجوی کار را از سفارت آلمان در تهران درخواست خواهید کرد. سپس در زمان اعلامی با مدارک کامل خود به سفارت مراجعه خواهید کرد.

در نظر داشته باشید که قبل از مراجعه به سفارت باید از قبل، تمامی مدارک را به تایید سفارت آلمان رسانیده باشید.

پس از چک شدن مدارک شما توسط آفیسر، با شما مصاحبه ای در حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه انجام خواهد شد که سوالات مهمی را از شما خواهند پرسید.

سوالات با توجه به شرایط شما پرسیده می شود.

پس از بررسی پرونده، یک الی دو ماه بعد با شما تماس گرفته می شود، در صورت موافقت با درخواست شما، باید در زمان اعلام شده جهت دریافت ویزای خود به سفارت آلمان مراجعه کنید و پاسپورت خود را تحویل دهید تا طی دو الی سه هفته بعد، ویزای خود را تحویل بگیرید.

فرآیند اخذ ویزای جستجوی کار آلمان چقدر طول می کشد؟

در حال حاضر (آپدیت خرداد ۱۳۹۸) مدت زمان دریافت وقت سفارت آلمان برای ویزای جستجوی کار حدود یکسال می باشد که زمان نسبتا خوبی برای تقویت زبان می باشد.

نکته: برای کاهش دادن این زمان راهی وجود ندارد. به عنوان مثال افرادی در سالهای گذشته این پروسه را از طریق سفارت آلمان در ترکیه انجام می دادند اما در سال جدید میلادی ۲۰۱۹ دیگر این امکان وجود ندارد.

آیا به همسر و فرزندان هم ویزا تعلق می گیرد؟

خیر، در ابتدا تنها به شما ویزا خواهند داد. البته پس از یافتن شغل و دریافت ویزای کار، به خانواده شما (همسر و فرزندان زیر ۱۷ سال) هم سریعا ویزای همراه تعلق می گیرد.

آیا ویزای جستجوی کار آلمان قابل تمدید است؟

این نوع ویزا قابل تمدید نمی باشد و اگر پس از پایان دوره ۶ ماهه موفق به بستن قرارداد کاری با شرکتی در آلمان نشوید باید به ایران برگردید.

مزایای این ویزا چیست؟

مدت زمان نسبتاٌ کوتاه انجام پروسه

الزام به ارائه مدرک زبان نیست

فرصت ۶ ماه زندگی در آلمان و جستجوی کار در این کشور

امکان جستجوی کار مناسب در یکی از بهترین کشورهای جهان

امکان تبدیل این ویزا به ویزای کار آلمان و دربافت اقامت دائم

هزینه نه چندان زیاد

محدودیت ها و معایب این ویزا چیست؟

عدم تضمین دریافت این ویزا از سفارت آلمان

الحاق خانواده پس از یافتن کار

عدم امکان تمدید این نوع ویزا

عدم امکان تحصیل حتی پس از تبدیل به ویزای کار (البته خانواده وی می توانند تحصیل رایگان داشته باشند.)

مدارک لازم این ویزا کدامند (برای روز سفارت)؟

پاسپورت معتبر

ترجمه شناسنامه به زبان آلمانی یا انگلیسی (در صورتی که نام و یا نام خانوادگی خود را تغییر داده اید)

ترجمه مدارک تحصیلی و ریز نمرات به همراه تاییدات وزارت خارجه و دادگستری که باید به تایید سفارت نیز برسد

تاییدیه مدارک تحصیلی ZAB و یا همان Anabin

رزرو هتل یا محل اقامت در آلمان

گواهی تمکن مالی: به ارزش حداقل ۴۳۲۰ یورو به زبان انگلیسی از بانک های ایران (این مبلغ در ویزا قید خواهد شد و باید در زمان ورود به آلمان همراه شما باشد و پس از افتتاح یک حساب بلوکه (Sperrkonto) این مبلغ به آن حساب واریز گردد. (یا می توانید با دعوتنامه رسمی (Verpflichtungserklärung) مطابق با مواد ۶۶ و ۶۸ قانون اقامت آلمان اقدام کنید.)

ترجمه رسمی سابقه کار (ترجیحا به همراه بیمه تامین اجتماعی)

گواهی مبنی بر معلومات زبان آلمانی یا انگلیسی (در صورت وجود)

رزومه کامل با فرمت قابل قبول سفارت

انگیزه نامه (SOP)

متن تشریحی تهیه شده در خصوص انگیزه از این جستجوی کار. در متن باید مشخص شده باشد که به دنبال چه نوع کار و سمتی هستید، نزد چه کارفرماهایی قصد اقدام و معرفی خود را دارید و محل اقامت شما کجا خواهد بود. لطفا معلومات زبانی خود را نیز ذکر و مدارک مربوطه را پیوست نمایید. در صورتی که با زبان آلمانی آشنایی ندارید، دلیل عدم نیاز به زبان آلمانی را شرح دهید. در صورتی که با شرکت هایی در آلمان ارتباط برقرار نموده اید، مدارک مربوطه نیز مورد نیاز می باشند، و…

بیمه نامه مسافرتی با پوشش حداقل ۳۰ هزار یوروی